Re:cykling


Cykelslangen, den återanvändbara har gett namn åt min smyckeserie Re:Cykling.


För ca 20 år sedan använde jag cykelslang i blomsterarrangemang för första fången. Några gånger till har det blivit under åren, men tillfällena att använda materialet var inte så många. När jag en dag med cykelslang, grova grenar och sirliga blomster krumbuktade mina tankar och händer växte nya former och tankar upp, jag kunde göra mindre ting av materialet, -smycke. Jag har under ett års tid fortsatt att experimentera och hittat mitt formspråk i detta material. Vet också att mina smycken håller.


Jag använder även andra typer av gummi och kombinerar dem med pärlor, metalltråd, plast och gärna aluminium. Aluminium är en metall som väger väldigt lite och med den kan jag göra lite större smycken. Den påverkas heller inte av gummit. Det gör silver. Silver missfärgas ganska snabbt och av den anledningen använder jag nickelfria hängen och lås i annan metall i stället.


Jag gör även väskor i återvunnen gummi. Gummits form får jag underkasta mig och utnyttja till min form. På det viset blir varje väska unik i både form och ev dekoration.
(Klicka här för att se bilder)Återförsäljare av Re:Cykling är


Galleri Fågel

Adress: Bedding Strandväg 70, Beddingestrand

Telefon: +46 703 02 70 15


Hedvig Butik & Galleri

Adress: Klammerdammsgatan 22, Halmstad

Telefon: +46 35  10 45 35Landskrona museum

Adress: Slottsgatan, 261 31 Landskrona

Telefon: +46 418 47 31 20Annika Pramborn/Re:Cyklingdesign

recyklingdesign@bredband.net

Mob: 0708-115189

Re:Cyklingdesign